Beharangozó

Köszöntjük ifjú egészségnevelő munkatársainkat!

 

A magyar társadalom jelenlegi egészségi állapota és távlati kilátásai minden felelősen gondolkodó számára halasztást nem tűrő, kötelező feladatokat jelölnek ki. Ezért orvosok, pedagógusok, biológusok, pszichológusok, lelkészek, szociológusok, szociális munkások, és egészségtudományi szakemberek 2012 februárjában életre hívtuk az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaságot (EDUVITAL NET, www.eduvital.net). A Társaság az ismeretátadás legszínesebb spektrumát felhasználva, gyakorlatban alkalmazható tudást kíván terjeszteni.

eduvital_logo

 

A proaktív interakció a szakember és egyén között minden korosztályban lényeges, de az egészséges életvitel jövőbeli mintázatának alakítása és az elért eredmények fenntarthatósága szempontjából különös figyelmet érdemel a jövő nemzedék, a gyermekek és a fiatal korosztály.

Ezért is éreztem nagyon nagy örömöt, amikor tudomást szereztem Magyarország egyik legkiválóbb középiskolája, a veszprémi Lovassy László Gimnázium diákjainak eredeti kezdeményezéséről. A fiatalok, elkötelezett és lelkes tanáraik segítségével egy érdekes, változatos honlap létrehozására vállalkoztak. Az interaktív, beszélgető fórumként is működő honlap központi témája az egészségmegőrzés, a betegségekből való gyógyulás, a tudatos egész-ségnevelés- és önnevelés, azaz szellemi, lelki és testi teljesség lesz. Ebben a széles körben nemcsak a helyes táplálkozás és a mozgás-sport, de a lelki, közösségi kérdések és a művészet egészségformáló területei is helyet kapnak.

Az EDUVITAL egész kollektívája nevében minden segítséget és szakmai támogatást meg fogunk adni úgy a témák kiválasztásához, mint pedig a megjelenő írások színvonalának biztosításához. Törekedni fogunk, hogy a publicitás nyilvánosságát biztosítva ez a kitűnő kezdeményezés mielőbb ismertté váljék határon belül és kívül egyaránt.

Szívből gratulálok a kezdeményezéshez és remélem a honlap írói és olvasói egyaránt nagy örömüket lelik ebben a munkában.

Kedves Alkotók, izgalmas ötletelést, mozgalmas megvalósítást mindeközben nagyon jó szórakozást kívánunk az EDUVITAL jelszavával: Értsd, Csináld, Szeresd!

 

dr. Falus András

egyetemi tanár, akadémikus

az EDUVITAL társalapítója

eduvital_title

 

 

2014. március 18.

You may also like...

1 Response

  1. Nagyné Horváth Emilia   szerint:

    Kedves Fiatalok!

    Gratulálok a kezdeményezéshez és köszönöm ezt a lelki “vitamint”!
    Nagyné Horváth Emília tanár Bp. Kőbányann1

Vélemény, hozzászólás?