Új tanév, új lendület

Kedves Diákok! Tisztelt Látogatók!

A 2014/2015-ös tanév kezdetén szeretettel köszöntjük mindazokat, akiknek fontos az EGÉSZSÉG!
Az egészségnek sokféle meghatározása létezik. Lássunk kettőt a lehetséges definíciók közül!

  •  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint az egészség az ember testi, lelki és szociális jólétét jelenti és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiányát. Az egészség nem csupán cél, hanem egy erőforrás, melyet a mindennapokban használunk.
  •  Müller Péter szerint: „Az egész-ség, ahogy a szó üzeni, azt jelenti, hogy “egész” vagy, teljes. Önmagaddal és a világgal egységben élsz. Harmóniában van a tested a lelkeddel, lelked a szellemeddel. Gondolataid és érzéseid segítik a szerveid és sejtjeid működését.”

A Lovassy László Gimnázium az elmúlt tanév 2. félévében indította el az egészségnevelési honlapját, melynek központi témái egészségmegőrzés, a betegségekből való gyógyulás, a tudatos egészségnevelés és önnevelés, azaz szellemi, lelki és testi teljesség. Amikor elkezdtük a szervezést, az érdemi munkát, nem voltunk egyedül. Támogattak minket a Roche Magyarország (http://www.roche.com/about_roche/milestones.htm) vezető szakemberei (Dr. Hodossy Lajos ügyvezető és Dr. Kollár György üzletágvezető), akik a következő szavakkal indítottak el minket: „Ez a weboldal nemcsak arra szolgál, hogy válaszokat, tanácsokat adjon felmerülő kérdésekre, hanem arra is, hogy formáljátok szűkebb és tágabb értelemben vett közösségetek szemléletmódját. Meglátjátok, lehet kis kezdeményezésekből nagy dolgokat alkotni, mert ki tudja, egy jól elhelyezett szó, tanács, baráti segítség kit miben fog támogatni, kit milyen úton fog elindítani.”
A másik fő támogatónk, Falus András egyetemi tanár, akadémikus, akitől az előző tanévben nagyon sok segítséget kaptunk, ő a következő útravalót adta nekünk: „Kedves Alkotók, izgalmas ötletelést, mozgalmas megvalósítást, mindeközben nagyon jó szórakozást kívánunk az EDUVITAL jelszavával: Értsd, Csináld, Szeresd! (Az EDUVITAL egy Nonprofit Egészségnevelési Társaság, melynek egyik társalapítója a professzor úr; www.eduvital.net)”

Az új tanévben folytatjuk a munkát, ehhez várjuk az „Alkotókat”, a régieket és az újakat is! Kedves lovassysok! Kapcsolódjatok be minél többen ebbe nemes, érdekes munkába! Biztos vagyok abban, hogy mindenki hasznára válik ez a közös alkotás, annak is, aki készíti a cikkeket a honlapra, s annak is, aki olvassa, mert tanácsokat, ötleteket kaphat az olvasottakból, tanulhat az itt leírtakból, esetleg „lelki vitaminként” használhatja, ahogyan az egyik hozzászólónk, Nagyné Horváth Emília tanárnő írta Budapestről.

Jó munkát, jó tanulást, jó szórakozást! Egész-ségünkre!

Dr. Szalainé Tóth Tünde biológia tanár és a honlap eddigi munkatársai

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?